måndag 27 augusti 2007

Måndag som dag.



Hej. Jag har shoppat idag. Jag har shoppat för mycket denna omgång pengar. Inte jättebra, men känns ändå... ok. Jag tröstshoppar och jag förtjänar det. Och destruktivt blir det först när inte hyran kan betalas. Och det kan den. Idag blev det detta. (Se ovan.) Köpte lite hudvårdsprodukter också. Det gör jag jämt när jag tänker efter. (Jag använder inte så mycket smink, men tycker om att... eh, smörja in facet med... bra... krämer... eeh.) Min sambo skrattar (och ibland inte), åt alla mina hudkrämer som fyller ut badrumsskåpet. Det står också en hel del på vårt handfat. Det tycker han är mindre roligt. Men, det är ju i dekorativt syfte säger jag. Jaa. Ska bli skönt med två toaletter, som det kommer att finnas i vår nya lägenhet.

Känns konstigt att vi ska flytta om en månad. Jag. ska. flytta. ihop. med. en. man. Oj. Känns jättekonstigt. Nu när han har varit borta har jag liksom, raderat vissa fakta, i rent försvar tror jag. Helt knäppt, undrar om man kan dissociera bort andra människor? Jo, men just, det kan man ju. Det måste ju vara någon form av derealisation , när omgivningen uppfattas som overklig och främmande (saker och ting kan plötsligt ta en annan form eller storlek, och människor kan uppfattas som främmande eller mekaniska.) Denna form av dissociation är för mig den vanligaste. Inträffar rätt ofta.

Till saken ; jag tittar på bilder av min kärlek och förstår knappt vem han är. Han är en man, så mycket ser jag. Och han verkar bekant. Men att jag bor och lever med honom? Nä, haha, nu skojar du. Jag har ingen man. Jag är inte typen som kan. Så, när jag hämtar honom vid flyget eller tågstationen eller var det nu blir på onsdag, ser jag det som en stor vinst/framsteg om jag klarar av att krama och pussa på honom. Jag kan annars bli reserverad (han är ju en främling för guds skull!) och inte speciellt... sweet. Well, ska jobba med detta i tanken, speciellt under onsdagen, för att vara... väldigt. Medveten.

Idag började min tjej i tvåan. Rätt häftigt. Tycker vi. Trots att jag blev skitgrinig imorse före jag skulle följa med henne. Hon satt inte still när jag skulle frisera henne (hon har superlockigt hår och det ÄR inte alltid lätt). Men sedan har vi sådana där orsaker att gnälla som egentligen inte är orsaker. Bara om man är jag och blir nervös vid både högtider och
födelsedagar och skolstart. Ja, jag kom på mig själv rätt tidigt och bad om ursäkt. Sedan var det bara rakt ut i spöregnet. Och självklart hade jag glömt paraply och tiden var för mycket för att jag skulle hinna springa upp för trapporna och hämta. Som tur är bor vi nästan granne med skolan.

Till något helt annat. :VISKAR: Min lilla skäms för gårdagens inlägg. Men jag tänker låta det vara kvar. Jag tänker inte censurera.Jag tänker låta hela mig att existera, och synas.

Nu måste jag cykla och köpa mjölk. Och nötter, mmm. Jag vill ha nötter.

6 kommentarer:

Anonym sa...

"Jag är inte typen som kan". Det är inte jag heller, inte de flesta dagarna i alla fall. Men jag hoppas. Och önskar. Någon gång, kanske. Till och med jag. Maybe. Men inte baby.

Till din lilla: Skäms inte. Gör inte det. Finns ingen anledning. Du har ingen skuld. Du har ingen skuld. Så det så.

Anonym sa...

Glömde: Skönt att det finns fler än jag som tröstshoppar! Fast jag har gått över gränsen den här gången. Men, jag har ju inga bättre strategier, så. Bland de jag har är väl tröstshopping bäst, tror jag.

Nanna sa...

Fina inköp! Jag har också shoppat idag... Hyvlat kortet, räkningen kommer först nästa månad när jag redan tröttnat på prylarna...

Ha det gott! Du är bra! Glad att jag hittat din fina blogg (så fina de där röda "tapeterna", får lust att göra en makeover på min egen sida...)

Luftrum sa...

Tack. Saknar ord. Min lilla lyssnade och det berörde. Hon lyssnar visst mer till andra än till mig. Jag säger samma saker men det har inte samma effekt på henne. Var träffar man människor som sitter och talar DIREKT till den lilla inom? Kanske ska fråga min psykolog. Jag vill inte att hon ska säga ; prata med din lilla, få henne att förstå det och det och det. Jag vill att hon ska prata direkt till henne. För hon finns där hela tiden nu. Där. Framme.

Och jo, tröstshopping har jag ägnat mig åt länge. Tyvärr har det varit mitt missbruk tidigare. Jag låter det inte bli självdestruktivt längre, men... begäret finns fortfarande...

Styrka och allt fint till fina du.

Luftrum sa...

Och gällande kärlek, jag är en obotlig romantiker. (Med starka drag av cynism och bitterhet ska erkännas, men bara ibland. Och rädd är jag, men bla bla, till saken.)
Jag tror verkligen på att det finns någon för alla. Eller några. Någon (kanske nära, kanske på andra sidan jordklotet), som bara väntar på dig. Någon som tycker om att lyssna till dina tankar. Någon som förstår dina känslor, och ja. Någon som verkligen verkligen passar. Dig.

Luftrum sa...

Tack nanna! Och det är så SKÖNT att veta att andra hyvlar kortet, haha. Och nej jag gottar mig inte. Bara det att, ja, delad glädje är... ja. ;)

Jag är också glad att du hittat min blogg!

Allt fint till dig!