måndag 9 juli 2007

Söker hjälp

Idag tog jag tag i det faktum att jag måste byta terapeut. Skrev ett brev till en underbar psykolog jag för några år sedan varit i kontakt med.

Hejsan M!

Här kommer ett litet brev från gammal "färdighetsträningspatient". - var namnet. :)

Orsak till detta mail (mer än att jag fortfarande har H och dig i tankarna mellan varven), är att jag inte riktigt vet var jag skall vända mig än.

Problemsituation i förkortat format nedan ;

Jag bestämde mig för ca 6 mån sedan att ta tag i bearbetning (igen) av diffusa minnen från barndom och kontaktade min gamla psykolog A. Hon tyckte att jag skulle göra denna resa med henne, pga att hon känner till mig och alla omständigheter så ingående. Ok, vi kom överens om att försöka. Nu har det varit semestrar för oss båda i två mån, och jag har fått tid att tänka, och känna. Resultat - Jag känner att vi står och stampar på samma fläck. Jag tar mig ingenstans. Kommer inte åt att "plocka ned" försvar (som visst är väldigt starka och förtäcker otroligt mycket),
kommer inte åt alla minnen till de starka känsloströmmar som nu väckts och
nästan känns invalidiserande.

Jag kan (självklart) ;) hantera det mesta genom färdigheter, men nu är problemen tagna till en ny nivå. Jag petar och rotar runt bland så mycket smärtsamt material och känner mig så ensam i det. Jag är inte trygg nog att gå in i tortyrkammaren själv och behöver hjälp.

Var kommer du då in i detta? Jo, jag skall självklart ta upp allt detta med A när vi ses efter hennes semester. (25/7) och tror med säkerhet att hon förstår. Vad jag dock inte vet med säkerhet är var jag hamnar efter det. Jag bedömer att jag behöver hjälp och det snart. A och jag har åstadkommit mycket och stort tillsammans, men jag tror att vår tid är över och jag har en önskan om annat än kognitiv terapi. (Minns du att jag tagit upp en önskan med dig för något år sedan om psykodynamisk?) Det är där jag är just nu. Jag har nyss läst klart en psykologikurs och läst mycket kognitiv teori och ja, problemet jag känner att jag hamnar i ett väldigt logiskt tänkande. Även i terapirummet. Jag kan förstå, hur allt fungerar, och jag intellektualiserar istället för att känna.

(Detta blev inte alls så kort som jag tänkt mig ser jag.)

Så, min fråga till dig Mr M är ; vet Du var jag kan vända mig gällande terapi med psykodynamisk inriktning? (Tänkte att ni dynamiker "hängde" liksom ;). Det kan hända att A hänvisar mig också, men är osäker då jag tidigare tagit upp hypnosterapi och det inte mottogs så väl.

Hoppas du har och haft en underbar sommar! (Medveten om att du antagligen inte läser detta förrän du är tillbaka.)

MVH / -

Inga kommentarer: